Solul slăbit biologic pentru ghivece și paturi

Styrofoam în ghivece sau grădină pentru a slăbi solurile cred că este foarte discutabil în ceea ce privește mediul. Am încercat-o în urmă cu aproximativ zece ani, pe un pat special creat și diverse vase, pe care le-am umplut cu un amestec Erd-Styrofoam fabricat de sine. Lucrurile de murdărie nu putrezesc, chiar și după ani! Încă găsesc rămășițe din Styrofoam și încă am cernut cu atenție patul după acest experiment eșuat.

Dar acum la sfatul meu, ceea ce duce la o dezlegare și, în același timp, la o reducere în greutate a ghivecilor și a altor containere pentru plante. Eu însumi folosesc acest lucru cu succes de câțiva ani pentru plantele mele de castraveți și roșii, pe care le trag individual în ghivece reutilizabile și găleți în seră, pentru că avem o climă destul de proastă pentru aer liber cu noi (putregaiul de tomate).

Iau o parte de pământ, pe ea un strat de paie, pe care din nou un strat de pământ, apoi din nou un strat de paie, pe care pământul vine din nou. Totul depinde de dimensiunea vaselor, de câte straturi ai nevoie. Pământul provine dintr-o uzină de compostare din apropierea orașului meu natal, iar paiul provine dintr-o cooperativă agricolă din apropiere. Cine nu are așa ceva în imediata apropiere, poate să grăbească în mod natural solul cu un conținut mic de turbă (cel mai bine este pământul liber de turbă!) De la o pepinieră sau de la magazinul hardware.

În ceea ce privește paiul, există posibilitatea celor care nu au o cooperativă agricolă, posibilitatea de a cumpăra paie bună prin diverși comercianți de internet sau fermieri, (doar treceți prin anunțurile din ziare). Am făcut deja asta când nu mai era paie pentru noi din cauza vremii. Acest amestec poate finaliza timpul de recoltare, aruncând cu încredere compostul sau bio-deșeurile, deoarece nu conțin poluanți. O, da, vasele sunt mult mai ușoare cu acest amestec decât atunci când le umplu cu pământ pur. În ceea ce privește recolta, rezultatele sunt foarte frumoase.

De asemenea, îmi tratez solul pentru paturi de grădină, cu diferența că îndrăznesc amestecul paie-pământ și nu lucrează vertical în sol. Este recomandabil să lăsați solul să se odihnească cel puțin o jumătate de an la un an și apoi să-l săpați. De asemenea, un Kalkdüngung (aduc asta întotdeauna în timpul iernii) atașat. Varul (var de grădină) pur și simplu răspândit larg (mai puțin este întotdeauna puțin mai mult) pe zăpadă, care se află deasupra răspândirii patului prelucrat. Apoi se mișcă încet cu zăpada primăvara în pământ.

Teo Show - Cum totii il stim pe Bubu de la tobe! Cum i-a spus iubitei ca vrea sa fie impreuna! | Aprilie 2021