Faceți bare de muesli singur

timp

Timp de preparare: 10 min.
Timp de gătit sau coacere: 20 min.
Timp total de pregătire: 30 min.

Copiii mei adoră barurile cu cereale. Din păcate, cele cumpărate sunt în cea mai mare parte foarte zaharoase. Așa că m-am gândit că nu va fi atât de greu să fac eu singur barele. De ceva timp acum le coace singură, aici procedez după cum urmează:

preparare

  1. 500 g de mâncare studentă cu merișoare, așezați-o în porții pe o scândură și rotiți-o cu știftul. Nucile se sfărâmă în bucăți mai mici.
  2. Amestecați firimiturile de coacăze, cu 100 ml ulei fără gust, 200 g făină de ovăz, trei ouă, un vârf de sare, coajă de lămâie rasă, vanilie și zahăr de masă (cantitate după gust). Cantitatea de zahăr poate fi puțin mai mică decât tortul copt, pentru că merișoarele aduc multă dulceață.
  3. De asemenea, am constatat că, în timp, copiii mei se obișnuiesc cu barele mai puțin dulci, reducând din când în când cantitatea de zahăr. De altfel, este posibilă și pudra de stevia.
  4. Masa am întins-o în dungi pe o foaie de copt cu hârtie de copt. Faptul că barele nu sunt dreptunghiulare exact nu deranjează deloc urmașii mei.
  5. Întregul vine aproximativ 20 de minute la 180 de grade (circulând aer).

High Protein Honey Granola | Martie 2021