Cel mai bun piure de cartofi mei

timp

Timp de preparare: 20 min.
Timp de gătit sau de coacere: 25 min.
Timp total de pregătire: 45 min.

Deși majoritatea bucătariilor de stele pretind din nou că cartofii pentru un piure de cartofi buni trebuie să fie zdrobiți cu un rammer sau strecurat printr-un storcător de cartofi și nu ar trebui să fie mascați cu un mixer de mână, pot spune contrariul.

Am făcut piure de cartofi în fiecare săptămână cel puțin o dată, deoarece tuturor ne place foarte mult (aș putea să-l mănânc în fiecare zi!). Pregătirea, pe care am preluat-o de la bunica mea, este ușoară și rapidă și, de asemenea, reușește (aproape) mereu de minune. Dacă nu funcționează, atunci este pur și simplu soiul de cartofi. Cel mai bine este să luați un soi fiert cu făină, dar este posibil și cu cartofi preponderent fierbiți, pe care îi folosesc mai ales.


ingrediente

  • 300-400 g cartofi (pe porție)
  • 1 lingură de unt din belșug
  • Sare și nucșoară

preparare

  1. Cartofii sunt decojiți și tăiați în cuburi de aproximativ 2 cm, pe care i-am gătit apoi într-o cratiță acoperită cu apă sărată aproximativ 20-25 de minute. Apoi opresc soba, dar las vasul să stea pe aragaz pentru aproximativ 4 - 5 minute.
  2. Acum turnăm apa de gătit din cartofi într-un vas mai mic, dar o cantitate mică din ea o las în vas cu cartofii, pe care îi las apoi să se evapore scurt.
  3. Apoi adaug o lingură abundentă de unt, 1 linguriță de sare și ceva nucșoară (răzuită) și piurează totul cu biciul mixerului de mână - mai întâi la cel mai mic nivel, apoi la un nivel mai ridicat. În funcție de consistența dorită, atunci se poate adăuga din nou ceva din apa de gătit.

Așa că piureul de cartofi este minunat liber și stabil ?, cred că așa se numesc. Nu le dau niciodată lapte, pentru că face ca piureul să fie doar suplu.

Un alt sfat: în loc de unt, puteți adăuga și 1 lingură de ulei de măsline, ceea ce conferă piureului un gust minunat!

Încercați doar, cred că nu o veți mai face niciodată!

Pur și simplu, ador această rețetă! Nimic nu mai rămâne în tavă pentru a doua zi. | SavurosTV | Martie 2021