Supă de roșii cu orez și chiftele

Ciorba de roșii se bazează pe o supă simplă de roșii, dar se prelucrează și orez și chiftele. Poate că va avea un gust bun.

Ingrediente pentru aproximativ 4 persoane

 • 1000 ml de roșii trecute (2 Tetrapaks à 500 ml)
 • 600-800 g de cârnat proaspăt grosier (sau 600 - 800 g de mett condimentat)
 • 250 g orez uscat desprins (se adaugă și orez cu pungă de gătit)
 • 1-2 linguri ulei vegetal, z. B. ulei de rapiță
 • 1-2 cepe, tăiate și tăiate cubulețe, sau 60-120 g de ceapă fină
 • 200 ml frisca (cana sau tetrapak)
 • 500 ml bulion
 • 500 ml apă
 • Condimente după cum doriți (de ex. Sare, piper, oregano etc.)

Cost total: aproximativ 6.00 ?. Suma este suficientă pentru aproximativ 4 persoane (depinde de pofta de mâncare).

preparare

 1. Pentru preparare, ceapa este decojită și tăiată cubulete.
 2. Apoi, din cârnați (din coajă / ​​intestin) bucăți mici, de aproximativ 3 cm grosime presate și așezate pe o farfurie. Folosind bratwurst, economisiți conturarea chiftelelor întregi, restul de intestin gol de cârnați este în coșul de gunoi. Alternativ, în loc de cârnați, luați mett condimentat și apoi faceți acest lucru în bile mici, de 3 cm grosime.
 3. Acum, într-un vas de 5 litri, apa se fierbe împreună cu ciorba (bulion / roșii). În același timp, ceapa se toacă ușor cu uleiul vegetal (lăsați-l să se facă sticloasă, NU căutați maroniu!). Conținutul cratiței este apoi introdus complet în vasul de 5 litri. Acum se adaugă și chiftele.
 4. Acum, totul este amestecat timp de 40 de minute la temperatură scăzută (reglarea turmelor de 1,5 din 3 etape), pentru a trece bine chiftele (importante pentru carnea tocată!). De acum se agită cel puțin la fiecare 10 minute, astfel încât nimic să nu ardă sau să pornească.
 5. În timp ce supa se fierbe, orezul este precoce. Dacă o gătiți chiar în ciorbă, eliberează prea mult amidon, iar supa devine prea groasă (și apoi arde și ea).
 6. După aproximativ 40 de minute, la supă se adaugă orezul precoce și supa se fierbe din nou scurt. Apoi, supa cu condimentele este gustată după dorință. Pentru mine, s-a dovedit un amestec de 0,8 g de piper, 0,8 g de oregano și 1,5 g de sare. Aceasta este o chestiune de gust.
 7. În sfârșit, se adaugă crema, reduce semnificativ acidul fructelor din roși din supă și face supa mai blândă. Cui îi place acidul, poate omite și crema.
 8. Acum puteți servi supa direct, sau chiar lăsați-o să se odihnească 2 ore și apoi să mâncați. Apoi are un gust și mai bun. Supa rămâne la frigider încă două zile.
 9. Ciorba poate fi gustată după bunul plac cu alte mirodenii, z. B. Vasile etc. În plus, suma poate fi redusă sau extinsă în mod arbitrar. Folosiți mai puține sau mai multe ingrediente.

Supa de rosii cu orez | JamilaCuisine | Ianuarie 2022