Spălarea hainelor în urmă cu 50 de ani și astăzi, inclusiv „bună conștiință”

A apela la o mașină de spălat electrică a ei era probabil fiecare gospodină cu mândrie de proprietar. Dacă unul provine de la „Gütersloher Qualtiätsschmiede”, atunci se poate adapta la o cooperare lungă de douăzeci de ani.

A fost împărțit în rufe mari și mici - cea mare a fost spălată cu mașină, iar cea mică a fost spălată de mână = lână și altele asemenea. Mașinile nu aveau încă un program de spălare la rece.

Albul a fost gătit, d. h. spălat la 95 ° C, apoi au fost colorate la 60 ° C și fine la 40 ° C. Departamentul de detergenți era încă clar, vreodată pentru gătit sau lână colorată sau lână - da, la fiecare jumătate de an, desigur, detergentul pentru perdele pentru perdelele de ferestre albe palide. Fetele de masă și lenjeria de pat cu damasc au primit tratamentul special cu rufe.


Înmuierea rufelor, a fost încă parțial menținută, deci destul de mult nu a avut încredere în acest dispozitiv, care face totul de la sine. Detergentul cu sloganul "pentru că știi ce ai păstrat" ​​a promis.

Spălați - spânzurați - lăsați să se usuce - îndepărtați - dacă este necesar, rupeți cu apă - fier - puneți împreună și puneți în dulap. Rufele curate, fără pată, îngrijite în dulap aveau gospodina „o conștiință bună” să-și fi făcut treaba cum se cuvine. Autorizat, aș spune.

Asta cu conștiința bună a fost pusă la îndoială la un moment dat, dacă nu, a fost cumpărat și folosit un înmuiator de țesături. Prosoapele cu efect de zgâriere? Care pielea atunci când uscați puțin masaj și circulația bine, imposibil de zgâriat, nu este deloc.

Astfel, balsamul de țesătură s-a mutat în gospodăria modernă și dilema și-a luat cursul. Fibrele au fost acoperite cu substanțe chimice (pentru că de unde provine efectul de cârlig), bugetul gospodăriei este puțin mai încărcat, de asemenea, mediul înconjurător. Parfumul simplu al rufelor curate este suprasolicitat cu artificial. Sticlele din plastic sunt fabricate și trebuie eliminate din nou.

Trebuie să am conștiința vinovată acum, pentru că îmi împachetez rufele doar fără pete și curate, dar fără îndulcitor din țesătură, înapoi în dulap și las înăbușitorul din material nepăsător în raftul magazinului? - Poate pentru că mă opun creșterii economice sau nu, pentru că pielea și mediul îmi mulțumesc?

Despre Paște și importanța lui în evoluția spirituală (cu subtitrare) | Septembrie 2021