Serviciul de iarnă: drepturi și obligații cu gheața și zăpada

Deasupra zăpezii și gheții, copiii sunt deosebit de fericiți iarna. Adulții, pe de altă parte, sunt de multe ori supărați. Deoarece pentru ei, splendoarea albă înseamnă, de asemenea, un efort suplimentar: lucrarea de curățare și răspândire a propriei uși este în ordine. Dar de cine se referă de fapt sarcinile de întreținere a iernii - și la ce trebuie să am grijă atunci când lopez zăpada?

Cine este responsabil pentru serviciul de iarnă?

Pe drumurile publice și căile, îndepărtarea de zăpadă și gheață este în principiu o problemă pentru oraș sau municipalitate. Cu toate acestea, pentru pasarelele de-a lungul caselor private și a parcelelor adiacente, această obligație este de obicei transferată proprietarului. De asemenea, trebuie să asigure securitatea terenului său privat și, mai ales, să păstreze clar drumurile private accesibile publicului. Dar chiar și în calitate de chiriaș, nu sunt neapărat din pădure când vine vorba de serviciul de iarnă. Deoarece proprietarul își poate transfera îndatoririle atât unui serviciu de compensare, cât și al chiriașilor săi. Acest lucru trebuie apoi să fie clar în contractul de închiriere.

Ce trebuie să scap de zăpadă și gheață?

Ceea ce este necesar exact pentru serviciile de iarnă depinde de reglementările locale. De regulă, pot să-mi amintesc: măturate și împrăștiate trebuie să fie trotuarul și intrarea în casă și calea spre coșurile de gunoi și garaje în primul rând. Ar trebui să creez pe majoritatea trotuarelor o plimbare de aproximativ 1,50 metri lățime, astfel încât doi pietoni să se poată trece unul pe celălalt și chiar un utilizator de scaun cu rotile nu are probleme. Pe drumuri mai mici, cum ar fi conservele de gunoi, adesea o bandă mai îngustă.


Ce să mai iau în considerare?

Chiar dacă ar fi practic: nu pot arunca doar zăpada pe următorul drum și nici măcar trotuare sau benzi publice. În schimb, ar trebui să adun masele fie pe marginea drumului, ba chiar mai bine în curtea mea din față. În plus față de camere și stropirea este o datorie - dar vă rugăm să nu cu sare. Acest lucru este interzis în multe locuri, deoarece dăunează mediului. Cel mai bine este să recurgi la nisip sau pulpă divizată.

Cât de des trebuie să lopez zăpada?

Räumpflicht este valabil șapte zile pe săptămână. În zilele săptămânii, de obicei, trebuie să limpezesc drumurile cel târziu de la ora șapte, duminica și sărbătorile de la opt sau nouă ore de zăpadă și gheață - și să le păstrez până la ora 20, de asemenea, în mare măsură libere. Aceasta înseamnă că, atunci când ninge în timpul zilei, nu este suficient să faci lopată cu zăpadă. Dacă este necesar, trebuie să alerg mai des.

Trebuie să ies în fiecare situație?

Pentru serviciile de iarnă, se aplică principiul proporționalității. Asta înseamnă: Dacă, de exemplu, o furtună violentă de zăpadă face furori afară, nu trebuie să părăsesc casa, în ciuda nevoii de a deranja. Pot aștepta precipitațiile și apoi chiar caut un timp scurt, dacă poate începe din nou să ningă puternic. Odată ce zăpada a scăzut, dar ar trebui să-mi fac griji pentru căile libere.

Ce se întâmplă dacă sunt împiedicat?

Indiferent dacă lucrează, concediu sau boală: de obicei, toate aceste obstacole nu sunt o scuză. Dacă nu am ocazia să scutur de zăpadă, trebuie să organizez o reprezentare. De exemplu, pot vorbi cu un vecin sau cunoaștere sau pot angaja o companie pentru a face serviciul de iarnă.

Cine răspunde în caz de accident?

Dacă este vorba de trotuare necurate din cauza alunecării la un accident, eu sunt responsabil pentru serviciul de iarnă - iar partea vătămată are dreptul la compensații pentru durere sau daune. De regulă, chiriașii preiau asigurarea de răspundere civilă într-un astfel de caz, proprietarul și asigurarea de proprietate îi ajută pe proprietari. Cu toate acestea, pietonii trebuie să aibă grijă de ei înșiși, dacă condițiile meteorologice sugerează netezimea. Dacă sar în sălbăticie pe drum, în ciuda gheții și a zăpezii, în anumite circumstanțe mă va lovi doar o vină parțială.

***CARP FISHING TV*** DVD Carp Fishing Edges Vol. 4 FULL 3.5hrs Including Subtitles! | Septembrie 2021