Spălați fructele și legumele corect și curățați-le

Fructele și legumele sunt foarte sănătoase. Vitaminele sunt în principal în coajă. Pentru pere și mere, de exemplu, de șapte ori mai mult decât în ​​pulpă. Prin urmare, nu trebuie să curățați fructe și legume, dacă este posibil.

Cu toate acestea, cumpărarea de fructe și legume convenționale din agricultură implică de obicei reziduuri mari de pesticide și fungicide. De asemenea, deseori din conservanți și ceară.

Cu toate acestea, experții recomandă limitarea consumului de fructe și legume, deoarece efectele pozitive ale ingredientelor trebuie să fie evaluate mai mare decât riscul de reziduuri de pesticide.


Spălarea corectă și bună a fructelor și legumelor nu va elimina complet aceste substanțe, ci le va reduce considerabil. De exemplu, cu struguri: prin clătirea completă cu apă rece cu până la 70%.

Spălați și curățați fructele și legumele

 • Curățarea minuțioasă sub apă rece sau călduță poate îndepărta cea mai mare parte a reziduurilor de pesticide.
 • Pentru merele cerate, stratul de ceară poate fi frecat relativ bine după spălarea cu hârtie de bucătărie sau pânză de microfibră. Cu toate acestea, pesticidele de sub coajă, adică în pulpă, nu pot fi îndepărtate prin spălare.
 • Fructele și legumele solide pot fi de asemenea periate bine cu o perie de legume. (de exemplu, lămâi, tei, castraveți ...)
 • Băi fructe și legume în apă cu oțet. Oțetul are un efect antibacterian împotriva bacteriilor, o mare parte din pesticide pot fi îndepărtate cu acesta.
 • Tratați fructele și legumele cu un detergent special și apoi spălați-le. Reziduurile chimice și bacteriile pot fi îndepărtate.

Dacă doriți să fiți siguri, ar trebui să luați produse organice, unde utilizarea pesticidelor este complet interzisă.

Fructe și legume organice

Dar chiar dacă fructele și legumele organice nu conțin pesticide și fungicide, totul trebuie spălat bine. Pentru că lucrurile se pot lipi de el pe care nu vrei să le consumi, cum ar fi Ciuperci, bacterii, particule și nu știi câte mâini au atins până acum fructele sau legumele.


Curatator de fructe si legume

Acestea sunt recomandate și sunt oferite și în supermarketuri. Dacă s-ar fi cumpărat un produs de curățare a fructelor și legumelor, totuși, ar putea rămâne pe fructe reziduuri de agenți tensioactivi. Dacă le faceți singur, sunt cel puțin la fel de eficiente. Aceste produse de curățat sunt inofensive și, de asemenea, ieftine.

de fabricație

 • 1 sticlă spray
 • 1 cană de apă
 • 1 linguriță oțet alb
 • 1 lingură suc de lămâie
 1. Se amestecă bine ingredientele și se toarnă în sticlele pulverizate.
 2. Fructele sau legumele care urmează să fie curățate sunt pulverizate cu el, lăsați să se înmoaie aproximativ 5-10 minute și apoi clătiți cu multă apă sau clătiți.
 3. Această metodă protejează pielea de fructele sensibile, bacteriile și reziduurile chimice sunt eliminate. Gustul nu este afectat.

Baie de oțet cu apă pentru fructe și legume

Ai nevoie de:

 • 1 bol sau chiuvetă curată
 • 1 parte oțet organic alb
 • 9 părți apă
 1. În această apă cu oțet, fructele și legumele se scald aproximativ 10 minute și apoi se spală din nou cu apă curată foarte bine.
 2. Pentru fructe cu piele sensibilă, cum ar fi Boabe, acest proces nu este neapărat, aici se apelează mai degrabă la varianta cu flaconul cu spray.
 3. Fructele și legumele solide pot fi apoi frecate cu o cârpă din microfibră sau creponă de bucătărie pentru a elimina și mai multe reziduuri.

Sfaturi

 • Curățați întotdeauna fructele și legumele cu puțin timp înainte de consum, deoarece nu sunt eliminate numai reziduurile chimice, ci și capacul natural de protecție.
 • Chiar și produsele care sunt vândute pentru consum imediat trebuie spălate întotdeauna. De exemplu, amestecurile de salate în ambalaje din plastic pot înmulți bacteriile și ciupercile.
 • Dacă fructele sau legumele sunt decojite, aceasta trebuie să fie spălată bine înainte. Reziduurile care ajung la cuțit în timpul tăierii sunt transportate în alt fel în fructe sau legume.
 • Detergenții de spălat vase nu sunt potriviți pentru spălarea fructelor și legumelor.

Se spală salate

Pentru ca salata cu frunze să nu-și piardă nutrienții valoroși, trebuie să fie întotdeauna tăiați chiar înainte de consum și spălați scurt în apă rece stagnată. Apoi într-o salată de salată sau similar. uscați cu atenție. Doar la sfârșitul frunzelor se alege bucăți de mărimea mușcăturii. Dacă salata este curățată sub apă curentă, scade conținutul de vitamina C.

Așadar, dacă îi acorzi atenție și fructele sau legumele sunt întotdeauna curățate și spălate bine înainte de consum, multe reziduuri pot fi eliminate.

Cum se filetează și se dezosează complet un pește (doradă) | Ianuarie 2021